Kærguldsmede sammenligninger

Det kan mange gange være svært at kende forskel på vores kærguldsmede. Du kan her se en række kendetegn. De fleste er dog ikke entydige, så brug flere for at være sikker.
Fra venstre: Stor Kærguldsmed, Nordisk Kærguldsmed, Lille Kærguldsmed

                  kærhanHanner: Stor Kærguldsmed har tydelig gul rygplet på 7. bagkropsled. Nordisk Kærguldsmed har gulbrune vingepletter, hvor Lille Kærguldsmed har sorte. 

              kaersamhunner3Hunner: Bemærk den lysere plet på 7. bagkropsled ved Stor Kærguldsmed, der også er mere robust bygget. På yngre indivier er pletten dog ikke lysere. De gule rygpletter vil normalt være lidt bredere på Stor end Nordisk. Lille Kærguldsmed er generelt spinklere end de andre, men kan på ældre individer være bredere.
kaervingeforkanterEt andet kendetegn man også kan bruge er farven på vingeforkanten. Den er typisk lys ved Stor og Nordisk, men sort ved den inderste halvdel (til nodalribben) ved Lille Kærguldsmed.

            kaerbag1

Hanner øverste række. Hos Stor Kærguldsmed er pletterne bredere, specielt fortil og har tydelige ind- og udbugtninger bagtil på pletterne. Pletten på S3 ved Lille Kærguldsmed er normalt kugleformet.

kaersam
                       kaer222
                  kaerlarvesammenligning
   

 

  •